OVER DE FLEVO PIONIER

IJs uit de Flevopolder, met zorg bereid zodat u kunt genieten van een heerlijk ambachtelijk product. Naast de passie voor de melkveehouderij is er ook de passie voor ijs maken. Al vanaf het begin proberen wij een goed en lekker product te maken waar veel mensen van kunnen genieten. Daarom zijn we altijd bezig om te kijken naar de juiste ingrediënten en zorgen wij dat de koeien optimaal worden verzorgd. 

GESCHIEDENIS

In 2000 zijn Kees & Anja de Groot als pioniers gestart met de ijsboerderij De Flevo Pionier. Het werd door hen als topsport beschouwd om “het beste en lekkerste ijs te maken”. Nadat Anja overleed is er besloten om de ijsboerderij voor onbepaalde tijd te sluiten.

In 2010 leert Kees zijn huidige vrouw Yvonne kennen. De zaken rondom de ijswinkel en het bereiden van het ijs prikkelde ook Yvonne haar aandacht en belangstelling. Kees en Yvonne zagen het dan ook als een nieuwe uitdaging om het werk van de ijsboerderij voort te zetten en gaan elke keer met plezier en passie weer aan de slag om voor u heerlijk ijs te bereiden en te serveren. 

DE BOERDERIJ

Op de boerderij lopen ongeveer 80 melkkoeien en 45 stuks jongvee. Dagelijks worden de koeien door ons gevoerd en verzorgd. 

In 2010 is de bestaande ligboxenstal verlengt om ruimte te creëren voor 2 nieuwe melkrobots. Hierin worden de melkkoeien automatisch gemolken.

In de zomer doen wij aan weidegang en lopen de koeien buiten in de wei, hier kunnen ze zich te goed doen aan het groene gras en genieten van de zon. Het weidevogelbeheer krijgt bij ons alle ruimte, hiervoor doen wij mee aan het plas en dras project.


DE OMGEVING

Onze boerderij ligt in Oostelijk Flevoland in de Gemeente Dronten aan de rand van het Reve-Abbertbos. Aan de ene kant van de boerderij strekken zich de akkers en graslanden van de polder zich uit en aan de andere kant ligt een prachtig bosrijk gebied en het Drontermeer. In de omgeving is volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen. Bij ons kunt u in alle rust komen genieten van ons heerlijke ijs.